Dva prekrásne dni pod Poľanou..

8. 9. 2021 18:00

Foto mám len z prvého, lebo sa mi posral foťák. Prvý deň som do tretice chcel preraziť z Rudnej magistrály nad Sihlou po hrebeni k Forgáčovmu kaštieľu. Aj sa podarilo, ale zas som sa zasekol na nešťastnom rázcestí a 2x som sa vrátil. Cestičky boli pomilované od lesných traktorov a hlavne, boli tam miesta, kde bolo blato jak sviňa. Nakoniec som našiel krásne chalúpky postavené vysoko v horách. Volá sa to tam Drábsko- Kysuca. Malebné originálne 100-ročné drevenice v prirodzenom horskom prostredí, nie ako v skanzene .... Skrátka, krása nevídaná. Ešte som okúpal bicykel v potoku Rimavica a rozprávke bol koniec. Prešiel som 42 km a nastúpal 1100 metrov. V utorok som najprv vystúpil na vrchol lyžiarskeho strediska Kokava Línia, ďalej Šoltýska a Ďubákovo. Potom hore po čerstvo zamínovanej lúke!! Tie kravy majú strašne veľké hovná!!! Po 4 km som mal možnosť po prudkej červenej sa pustiť dole do Málinca, alebo bezpečne sa pustiť po vychodenej prašnej ceste do Hradišta. Asi tušíte, čo som si vybral. Strmú červenú a tak som aj dopadol. Najprv som musel podliezať popod popadané stromy, raz tam boli spadnuté aj tri, a to sa nedalo podliezť, tak som to moje hebedo ťahal ako dedko repu ponad padnuté stromy. Keď som si oddýchol, bola cestička zaliata vodou od kraja po kraj, tak šup cajgel do polmetrovej vody, ja som sa oprel šikmo do neho a po brehu som to nejako prebrodil. Škoda, že som nemal foťák. Keď som strminu zvládol, dostal som defekt. Mal som rezervnú dušu a aj bombičku a za 10 minút som bol v Málinci. Tam to poznám, tak šup cez rozd.. lesnú cestičku hore na Táňovo. Po ceste som sa nakŕmil ešte černicami a hurá na obed, už ma tetušky v družstevnej jedálni čakajú s výborným obedom. Mňam. Ešte kúpiť na večeru bryndzu a syr a čo som váhovo stratil na trati, večer naberiem pri bačovských pochúťkach! Najazdil som podobne ako prvý deň 48 km len to prevýšenie bolo o 100 metrov väčšie.

Zobraziť celú galériu »

Diskusia ku galérii

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: Tibor
Dátum: 8. 9. 2021 o 19:11
V tom krásnom kraji patria lúky, lesy, zablatené cesty a sem-tam aj vyliate potoky k sebe ako nebo a zem. Je to raj na Zemi!

Kontakt: marian@bazala.sk