Austin Healey 3000 -3-

21. 02. 2013 16:02, Bazala Marián, 0 komentárov

 

December 2011
Dostal som pozvánku na vianočné trhy. Hádajte kam? No predsa do Prahy!

8-austin-274.jpg

Neporazilo by vás? Napriek tomu súhlasím, ale len pod podmienkou že s nami pôjde aj Božka. Tú sa neopovážiš zobrať do McDonaldu.

8-austin-248.jpg


Prístrojová doska je už na mieste, ale inak žiadny viditeľný pokrok.

8-austin-14.jpg

Iné autá, ktoré Zdeněk reštauroval súčasne s Austinom Healey, sú už skoro hotové, na rozdiel od nášho krásavca. Trojprstové centrálne matice na kolesá, ako mám ja na Triumphe, sú zakázané, lebo trčia von z auta, tak Pipko bude mať len dvojprstové, tie netrčia, a preto sú špatnejšie.

 

7-austin-97.jpg

Hurá, mám na Triumphe niečo krajšie ako Pipko na Austine Healey.

7-austin-187.jpg

Václavák meníme za parkovisko pod Paladiom.

8-austin-297.jpg

Sme na vianočných trhoch. Tešíme sa na nejaké chutné teplé špeciality. Katastrofa, pražská mafia zaplnila Staromestské námestie stánkami, v každom štvrtom je rovnaký tovar a hlavne rovnaké žrádlo. Pražský humus!

8-austin-265.jpg

Malý ,,bramborák" z prášku, suché kapustové halušky, trdelník a iné fuj. Nuž čo, dáme si Vianočný punč.

8-austin-341.jpg

Pipko si chlipne ako prvý a zdúpnie. Kde je alkohol?! My na Slovensku máme inú receptúru. Zavolajte nám šéfa! Pinklík docupital, otvoril fľašku rumu a dolial nám to, o čo nás predtým okradol.

8-austin-348.jpg

Môj pohľad na Vianočné trhy - fraška ako okradnúť turistov. Možno by bolo lepšie, keby Japonci odovzdali peňaženky hneď na letisku a nenechali sa takto postupne okrádať. Aby som neklamal, po obede som pozval na punč Božku ja. Ten môj bol super. Na okamih sa nám stratil Pipko. Našli sme ho pri stánku s maďarskou klobáskou, obsluhoval ukecaný chalan z južného Slovenska, tak nám v aute po ceste voňala domovina.

8-austin-311.jpg

Apríl 2012
Renovácia je pri konci. Mňa ako fotografa a technického poradcu poslednýkrát ťahajú do Prahy. Austin Healey stojí na kolesách, dokonca má aj strechu. Dielo sa podarilo. Originál sa podobá na model!

9-austin-151.jpg


Božka a Pipko sa tešia, Zdeněk nám dokonca naštartoval motor. Šesťvalec krásne pradie. Pipko rozkazuje - do mája nech je auto v Nitre! Pražan sa škriabe za ušami, nejako mu to nesedí, ale rozkaz je rozkaz!

9-austin-23.jpg

Prebárame posledné detaily, kontrolujeme prekrásnu prácu a ideme domov. Teraz som vybral krčmu ja a obed bol super!

Jún 2012
Nijaký máj, jún! Pipko absolvuje poslednú návštevu v Prahe, ja sa trápim so surfom v Chorvátsku, kde sa starám o vnučku Lindušku.

vir-2012-1089.jpg

Pipko si v piatok prebral Austin Healey, absolvoval skúšobňu jazdu, všetko v poriadku až na baterku, ktorá skapala, ale aj to sa podarilo odstrániť. V sobotu prichádza odťahová služba, krásavca nakladajú a o niekoľko hodín pristáva na Slovensku. Hurá, Austin Healey je tam, kde mu to najviac sluší - v Bábe, tu sa oň dobre postarajú. A veru sa aj postarali.

podkilava-363.jpg

Pipko zatiaľ poslušne hlásil po telefóne do Zadaru, čo sa s Austino na Slovensku práve deje. V pondelok chcel ísť na STK a vtedy to začalo. Angličanovi nevonia vzduch na Slovensku a ani náš benzín nie je dosť dobrý, štrajkuje, motor prská, zdochýna, telefón je nažhavený. Asi je na vine palec rozdeľovača, tak radím: ,,Choď do servisu, tam si zober z môjho Triumphu, čo potrebuješ, veď ja ho neskôr nejako to spojazdním." Katastrofa, Pišta ma takmer stiahol zo surfu, aby som mu pomohol opraviť milášika.

vir-2012-1562.jpg

Nevadí, nechal som ho v tom samého, spomenul si, ako si niekedy sám opravoval Daciu. Po troch dňoch Hailik naštartoval. Všetko zlé je na niečo dobré, teraz Pipko vie, že mal pred 20 mesiacmi dať na moju radu a trvať na výmene mechanického rozdeľovača za elektronický.

podkilava-382-1.jpg

Milé deti, rozprávke je koniec. Na Slovensku nám pribudol krásny veterán. Jeden človek ma už nebude musieť niekoľkokrát, na kolenách prosiť, aby som mu požičal Spitfaera. Teraz je on frajerom.

podkilava-693.jpg

Má stroj, v ktorom búši pravé anglické 6-valcové srdce, načo by mu bol môj 4-valec. Ďakujem aj Zdenkovi, že splnil detský sen jednému staršiemu gentlemanovi, odviedol super prácu, síce termín nedodržal, ale kvalita je výborná . Chybička sa vždy nájde, ale pri takých starých 50 ročných strojoch je to ako so starými chlapmi - tiež im už toho veľa nefunguje.

vir-2012-6113.jpg

 

 

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje